Köşe Yazısı 19.09.2024 05:14:30 / Okunma Sayısı: 31

Yahudi katliamında Avrupa ve ABD parmağı 

Bizim köye elektrik geldikten sonra evimize giren siyah-beyaz televizyon ekranından ilk gördüğüm görüntülerden biri, İsrail askerlerinin Filistinli bir çocuğun kolunu taşla vura vura kırma sahnesiydi. Sanırım 13 yaşında bir çocukken TRT ekranından yansıyan bu görüntü hafızamdan hiç silinmedi.  

Mehmet Yaşar Durukan
Neafoni Editörü
haber@neafonia.com

 

Sonra büyüdüm, gazeteci oldum, savaş muhabirliği yaptım. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerindeki bazı katliam girişimlerini ve katliamları inceledim. Şu sonuca vardım: Binlerce insanın katledildiği olaylar istihbarat örgütlerinin bilgisi dahilindedir.  

Binlerce değil milyonlarca Yahudi’yi katletmek üzere harekete geçilmesinden, planlar yapılmasından, insanların kitleler halinde yer değiştirilmesinden Avrupa ülkeleri ve ABD istihbaratının haberi yok muydu? 

Suçu Almanya’ya, Nazilere atmak, polisin tetikçiyi yakalayıp ‘olayı çözdük’ diyerek, tetikçiyi koruması gibi bir şey. 

Katliamı yaşayan Yahudiler neden bu konuyu sorgulamıyor? 

ABD Ulusal Arşivleri'nde tutulan ve 2001 yılında gizliliği kaldırılan bir İngiliz istihbarat belgesi, Prag'da fanatik bir Nazi yanlısı Şilili diplomatın yazdığı diplomatik yazışmaların 'çok gizli' bir İngiliz kaynağı tarafından 'ele geçirilmesi' sonrasında İngiltere'nin Hitler'in Yahudilere yönelik planları konusunda uyarıldığını gösteriyor. 

Yani Mart 1942'de İngiltere ve ABD'nin Yahudilerin katledileceğinden haberi vardı. Ne yazık ki, müttefikler 6 milyon Yahudi'nin hayatına mal olan Holokost'u önlemek için kılını kıpırdatmadı. 

İsrail devleti, meşhur İsrail istihbaratı MOSSAD, Yahudi katliamına göz yuman Avrupa’da ve Amerika’da bu konuyu neden derinlemesine araştırmıyor. Üç kuruşluk mali ve askeri destek için mi susuyor? Siyasiler susabilir. Politikacılarda her numara olur. Peki sokaktaki Yahudi neden bu konuyu sorgulamıyor anlamıyorum. 

İsrail tarafından geçen yüzyıldan beri katledilen Filistinlilerin suçu ne?  

Bu sessizlikten susan her Yahudi sorumludur. Sesini çıkaran Yahudilere minnettarım. Yahudiler sustukça korkarım her şey kutsal kitaplarda yazdığı gibi olacak gibi görünüyor... 

Soykırıma uğrayan bir milletin kurduğu İsrail devletinin, dünyanın en güçlü insan hakları savunucusu olmasını beklerdim. 

Yazarın 19 Eylül 2024 Perşembe Tarihinden Önceki Yazıları

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir