Köşe Yazısı 17.09.2024 07:35:53 / Okunma Sayısı: 76

Okuldaki çocuğunuza evden yemek götürmek yasak! 

Maddi durumu iyi olmadığı için okulda aç kalan, öğretmenlerin zaman zaman sınıfa simit ısmarlıyormuş gibi yaparak aç çocukları doyurduğunu konuştuk geçen yıl. Konuştuk sadece. Aç çocuklar sorunu çözülmedi.  

Mehmet Yaşar Durukan
Neafoni Editörü
haber@neafonia.com

 

Bu yıl şok edici benzer bir konuyu konuşacağız. 

Konu şu:  

Maddi durumu iyi olmayan velilerin devlet okulundaki aç çocuklarına evden yemek götürmesi yasak! 

Neden? 

Bazı zengin öğrenciler işin bokunu çıkarmış! İnternetten okula yemek siparişi vermiş. Demirlerin arasından bu siparişler teslim edilmiş. Bu konuda bir güvenlik zafiyeti oluşmuş. 

Çok önemli bir konu. Demirlerin arasından yemek de verilebilir başka bir şey de... 

Bu konuda okul yetkilileri yerden göğe kadar haklı.  

Ama konumuz fakir olduğu için aç kalan öğrenciler. Yaşanan güvenlik zafiyeti nedeniyle hemen ‘yasak hemşerim’ moduna geçilmemeli. Çocuğuna evinden yemek getiren veliye çözüm üretilmeli. Devlet, okullarda ucuz ve kaliteli yemek çıkaramıyorsa, okula yemek getiren veliye engel olmamalı.  

Ayrıca bu yasak yasaya, Anayasa'ya, AİHM kararlarına uygun mu? Tabiki değil.

Örneğin insilün direnci olan çocuklar Milli Eğitim Bakanlığı'nın umurunda mı?

Veliler de haklı kardeşim. Biraz vatandaşı dinlemeyi öğrenin.

Bugünlerde öğle vakti devlet okullarının önünden geçerseniz, evinden çocuğuna yemek getiren velilerle güvenlikçilerin kavgalarına şahit olabilirsiniz.  

Bu arada, devlet okullarının ihalesini alan yemek şirketleri neden velilere fiş, fatura kesmiyor? Neden kredi kartıyla ödemeyi kabul etmeyip elden nakit para alıyorlar? İşletmeysen pos cihazın olmak zorunda. Bu resmen vergisiz kayıt dışı para.  

Yemeklere etin yanında damar, sinir, kıkırdak karıştırmaya başlayan bu yemek şirketlerini ‘vergi kaçırıyorlar’ diye ihbar edin bence. İhbarcıya da ödül veriliyor. 

İnsanların hesaplarını inceleterek vergi avına çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, okullardaki yemek şirketlerinin peşine düşecek mi acaba? 

 

Yazarın 17 Eylül 2024 Salı Tarihinden Önceki Yazıları

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir