Köşe Yazısı 28.05.2024 15:50:36 / Okunma Sayısı: 181

LÖSEV’e 614.000.000 Euro’luk kaynak buldum

LÖSEV isimli Lösemili Çocuklar Vakfı, kan kanserine yakalanan çocuklarımızı kurtaran 25 yıllık bir devasa iyilik kuruluşu.

Mehmet Yaşar Durukan
Neafoni Editörü
haber@neafonia.com

 

Mehmet Yaşar Durukan

Devlet tarafından, izin almadan ve süresiz yardım toplamaya layık görülen LÖSEV’in, can kurtaran bu hizmetleri sürdürmesi için yardıma ihtiyacı var. Bu yardımlar nakit para, nakite dönüştürülebilir altın, döviz ya da nakit getirisi olan bir mülk, işletme, marka şeklinde de olabilir.

 

Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da LÖSEV yardımlarınıza talip.

 

LÖSEV, bundan 20 yıl kadar önce izlediği hatalı iletişim tekniği nedeniyle, toplumun büyük bir kısmının desteğini alamadan kaybetmişti. LÖSEV, o yıllarda, ‘kurban kesmeyin, parasını bize bağışlayın’ mantığında kampanyalar yürütüyordu. Müslüman bir ülkede bu kabul edilemez bir teklifti. İslam inancına göre, kurbanın kesilmesi gerekiyor.

 

LÖSEV, bu yanlıştan döndü.

 

LÖSEV, “Kurban İbadeti Yüce Allah'a yakınlık sağlamaya ve onun rızasını kazanmaya yönelik bir ibadettir” diyerek  vekaleten kurban kesme hizmeti sunmaya başladı. Buradan da nakit para anlamında LÖSEV’e pek bir şey kalmıyor. Hayvanın derisini satarak çok az miktarda gelir elde edebilir.

 

4 gün süren Kurban Bayramı’nın 3 gününde kurban kesiliyor. Aklıma gelen bir yöntemle LÖSEV’e, 3 günde 624 milyon Euro’luk yardım sağlamayı hedefliyorum.

 

Nasıl mı?

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği 2018 verilerine göre, Türkiye’de Kurban Bayramı’nda 850 bin büyükbaş hayvan kurban ediliyor. Büyükbaşa 7 kişi ortak olabildiğine göre, 850.000 X 7 = 121.428 küçükbaş hayvana/kurbana denk geliyor.

 

Türkiye’de kesilen küçükbaş hayvan sayısı ise 2.800.000 adet. Yukarıdaki rakamı da eklediğimizde; kesilen kurban sayısı 2.921.428 adet. 2024 rakamlarına göre bu sayı çok daha fazladır. Ama biz kabaca 3 milyon kurban kesiliyor diyelim. Bir küçükbaş kurbanlık bu yıl 25.000 lira civarında. Yani 25.000/35 TL = 714 Euro.

 

Peki, Afrika başta olmak üzere yurtdışı kurban fiyatı ne kadar? 100 Euro. Yani 3.500 TL

 

Vekaletle kurban kampanyası başlatan LÖSEV, şöyle bir duyuru yapmalı:

 

“Sevgili bağışçılarımız,

Vekaletle kurban keseceğiz ve atıyorum bir kurban bedeli 25.000 TL.

Ancak biz bu kurbanı Türkiye’de değil Afrika’da kestireceğiz. Kurban ibadetiniz dinen yerine gelmiş olacak. Afrika’da kurban daha ucuz olduğu için 25.000 TL kurban bedeli olarak bağışladığınız paranın 3.500 TL lirasıyla kurbanınız kesilmiş olacak. Geriye kalan 21.500 TL’yi LÖSEV’e bağışlayın.”

 

LÖSEV, dini ve yasal açıdan hiçbir sorun teşkil etmeyen böyle bir çağrı yaparsa yüzbinlerce kişi kurbanını LÖSEV’e kestirmek için sıraya girecektir.

 

Kurban kesen 3 milyon kişiden 1 milyonu LÖSEV’in çağrısına uysa; kurban başına LÖSEV’e 614 Euro nakit para kalacak. 3 günde elde edilecek rakam 614.000.000 Euro. TL olarak hesaplayamadım, telefonun ekranı yetersiz kaldı.

 

LÖSEV bu kurbanları yurtdışında nasıl kestirecek?

 

Çok kolay.

 

Onlarca dernek, vakıf yıllardır bu işi yapıyor. Çoğu kamu yararına çalışan bu kuruluşlarla anlaşma yaparak sorunsuz şekilde kurbanları kestirebilir.

 

 LÖSEV beni ararsa, ücretsiz danışmanlık hizmeti sunarım.

 

#HerKurbanLösemiliÇocuklaraCan💚

 

 

Yazarın 28 Mayıs 2024 Salı Tarihinden Önceki Yazıları

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir