16.05.2024 13:51:21 / Okunma Sayısı: 243

Sahte ikametgah adresleri Ataköy’de sağlık ocağı krizine yol açtı

  İstanbul’un Bakırköy ilçesine bağlı 50 bin nüfuslu Ataköy semtinde, çocuğunu bu bölgedeki okullara yazdırmak için sahte ikametgah adresi alan aileler sağlık sistemini kilitledi.


 
Ataköy’de yaşamadığı halde, tanıdık bir aile bularak ya da para karşılığında bir ailenin yanına taşınmış gibi görünen aileler, adrese dayalı sistemden yararlanarak çocuğunu, daha iyi eğitim verdiğine inanılan Ataköy’deki okullara yazdırıyor. Sağlık Bakanlığı sisteminde, bu ailelerin bağlı bulunduğu sağlık ocağı ve aile hekimi de ikametgah adresine göre yeniden tanımlanıyor.
 
Gerçekte Ataköy’de yaşamadığı halde bu semtte yaşıyor görünen aileler, sağlık ocaklarındaki kontenjanları doldurduğu için Ataköy’ün gerçek halkı, evine en yakın sağlık ocağından randevu alamıyor. Sağlık Bakanlığı sistemi, bulunduğunuz yerde boş kontenjan yok uyarısı vererek kayıt yapmıyor. Ataköy’de yaşayan gerçek kiracılar ve ev sahipleri bu yüzden sağlık ocaklarından yararlanamıyor.
 
YAŞLILAR, ENGELLİLER, ÇOCUKLU AİLELER ZOR DURUMDA
 
Yıllardır burada yaşayan ve yeni taşınan gerçek kiracılar da ilk defa sağlık ocaklarından yararlanmak istediğinde aynı sorunu yaşıyor. Özellikle, yaşlı, engelli ve bebeği olan aileler zor durumda.
 
POLİS GÖREVİNİ TAM YAPMIYOR
 
Yetkililerden edinilen bilgiye göre, sahte ikametgah adreslerini tespit görevi polise ait. Zaman zaman yapılan incelemede polis bu kişilerin gerçekte Ataköy’de yaşamadığını tespit ediyor ama sadece 9 bin 441 lira para cezası yazarak geçiştiriyor. Normalde, bu kişilerin 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları, çocuklarının okul kaydının silinmesi ve aile hekimi sisteminden de düşürülmesi gerekiyor. Polis görevini tam olarak yapmadığı için, sahte ikametgah adresleri, bazı emlakçılar, bazı apartman görevlileri ve bazı aileler için bir çeşit para kazanma sektörü haline dönüşmüş durumda.
 
ATAKÖY’DEKİ OKULLARDA KALİTELİ EĞİTİM BİTTİ
 
Sahte adres kayıtları nedeniyle, Ataköy’deki okulların sınıf mevcudu 25’ten 40’a yükseldi. Sınıflardaki yoğunluk nedeniyle okullarda doğru dürüst eğitim verilemiyor. Yetkililer, “Ataköy’deki okullarda kaliteli eğitim bitti” diyor.
 
Ataköy’ün mağdur vatandaşları, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyor.
 

Neafoni

1 Yorum Yapılmış

Image
Atilla 16.05.2024 00:00:00

Eminim ki müdürler bile bunu biliyor okulların önünden nerelere servis kalkıyor baksınlar

Habere Yorum Yap

İlgili Haberler
Neafoni haber / 7.09.2024 22:34:29
Gençlere 94 ülkeyle ticaret fırsatı 
Neafoni haber / 24.08.2024 23:35:03
Genç popçu, barınağa göndermedi kendisi aldı
Neafoni haber / 2.09.2024 11:55:05
Gecenin Tren’i kalkıyor!  
Neafoni haber / 24.08.2024 03:20:10
Rulo ıslak havlu, gastronominin vazgeçilmezi oldu 
Neafoni haber / 24.08.2024 23:19:36
Fırat Kuruca kimdir?

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir