Köşe Yazısı 25.12.2023 15:13:24 / Okunma Sayısı: 152

Kadın havuzlarının tercih edilmesinin 6 nedeni

Kültürel veya dini hiçbir nedeni olmayan bazı kadınlar, hayatlarında kısa bir süreliğine de olsa erkek bakışlarından uzak kalma özgürlüğünü tercih ediyor. Bu yüzden kadın havuzlarını tercih ediyor.

Mehmet Yaşar Durukan
Neafoni Editörü
haber@neafonia.com

Kültürel veya dini nedenlerle kadınlara özel yapılan havuzlar, zaman zaman Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde tartışma konusu oluyor. Sanılanın aksine bu havuzlar, dini gerekçeleri olmayan kadınlar tarafından da yoğun bir şekilde kullanılıyor. Çünkü, yüzmek ve güneşlenmek için sadece kadınlara özel bir alana ihtiyaç duyma nedenleri çeşitlidir.


ERKEK BAKIŞLARINDAN UZAK KALMAK 
Kültürel veya dini hiçbir nedeni olmayan bazı kadınlar, hayatlarında kısa bir süreliğine de olsa erkek bakışlarından uzak kalma özgürlüğünü tercih ediyor. Bu yüzden kadın havuzlarını tercih ediyor.

BEDEN İMAJI ENDİŞELERİ
Kilolu kadınlar sokakta, plajlarda tacize maruz kalıyorlar, sansürleniyorlar, damgalanıyorlar, istihdama ve diğer haklara erişmekte de büyük zorluklar yaşıyorlar. Hiç olmazsa tatil yaparken beden imajı endişeleri yaşamamak için kadın havuzlarını tercih ediyorlar.

DERİN AMELİYAT İZLERİ
Birçok kadın, gizli kalmasını istedikleri tıbbi geçmişini ifşa etmemek için kadın havuzlarına gidiyor. Örneğin mastektomi (meme kanseri nedeniyle meme dokusunun, koltuk altındaki lenf düğümleri ve göğüs altındaki bazı kasların tamamen çıkarılması) operasyonu geçiren kadınlar, derin ameliyat izlerinin ya da protezlerinin diğer insanlar tarafından fark edilmesini istemeyebilir. 

AİLE İÇİ ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMAR
Aile içi şiddete maruz kalan birçok kadının ruhları gibi bedenleri de yaralıdır. Vücutlarındaki darp izlerinin herkes tarafından görülmesinden rahatsız olurlar. Aile içi şiddet kurbanları, bu yüzden kadın havuzlarını tercih ediyor.

CİNSEL İSTİSMAR
Cinsel istismar mağdurları, halka açık plaj ve havuzlarda, rahatsız edici bakışlar altında cinsel travmasının tekrarlanmaması için tatil amaçlı yüzme, güneşlenme etkinliği için kadın havuzlarını tercih ediyor.

MÜSLÜMAN, HIRİSTİYAN VE YAHUDİ KADINLAR
Birçok kadın ise, dini nedenlerle halka açık havuzlardan kaçınarak kadın havuzlarını tercih ediyor. Sadece Müslüman kadınlar değil, birçok Hıristiyan ve Yahudi kadın dini gerekçelerle kadınlar havuzunu tercih ediyor.

Yazarın 25 Aralık 2023 Pazartesi Tarihinden Önceki Yazıları

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir