Mango meyvesi. Fotoğraf: Pixabay
5.01.2024 12:46:03 / Okunma Sayısı: 247

Mangonun 6 yararı

Cleveland Clinic’e göre, mango vitamin, mineral ve lif bakımından zengin bir meyve. Altı önemli yararı ile sağlığımızı iyileştirir.

 

 

BAĞIRSAK SAĞLIĞINIZI İYİLEŞTİRİR

 

Mango hem çözünür hem de çözünmez liflerin her iki türü için de iyi bir kaynaktır. Lif, bitkisel gıdalarda bulunan ve sindiremediğiniz bir karbonhidrattır.

 

Yüksek lifli bir diyet, kabızlık ve şişkinlikle savaşmanın etkili bir yoludur. Lif aynı zamanda dost bağırsak bakterilerinizi de besleyerek bağırsak mikrobiyomunuzu dengede tutmanıza yardımcı olur.

 

SAĞLIKLI KİLO

 

Mango açlığı kontrol etmeye yardımcı olur. Çok fazla kalori tüketmenize gerek kalmadan daha uzun süre tok hissedersiniz.

 

SAÇ VE CİLT SAĞLIĞI

 

Cilt sağlığımızı desteklemek için hepimizin A, C ve E vitaminlerine ihtiyacı var, ancak bunları takviyelerden değil, bütün gıdalardan almak daha iyidir. Mango yemek, takviye riski olmadan bu besinlerden sağlıklı bir doz almanızı sağlar.

 

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

 

Mangodaki çözünür lif, kolesterolü (bu, kan damarlarınızda plak oluşmasına neden olan ve kan ve oksijen akışını engelleyen "kötü" kolesteroldür) düşürmeye yardımcı olabilir.

 

KAN BASINCINIZI KONTROL EDER

 

Pek çok insan, sodyumun vücudunuzdaki etkilerini ortadan kaldırmaya yardımcı olan bir mineral olan potasyumu yeterli miktarda almıyor. Çok fazla sodyum ve yetersiz potasyum yüksek tansiyona (hipertansiyon) katkıda bulunabilir.

 

Potasyum, kalp hastalığı ve felç için önemli bir risk faktörü olan yüksek tansiyonla mücadeleye yardımcı olur. Mango ve diğer potasyum açısından zengin yiyecekleri her gün yemek, kardiyovasküler sağlığınızı artırabilir.

 

KANSERLE SAVAŞIR

 

Mango, kansere yol açabilecek hasara karşı koruma sağladığı tespit edilen özel bir tür olan mangiferin içerir.

 

Mangiferinin; beyin, göğüs, serviks, rahim ağzı, kolon deri kanseri riskini azalttığı bulunmuştur.

 

Hiçbir yiyecek tek başına sizi kanserden tamamen koruyamaz, ancak mango kesinlikle kanserle mücadele eden besinler içerir.

Neafoni Haber Ajansı

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir