Florya sahilinde İBB'ye ait mobil tuvalet. Fotoğraf: Neafoni
18.08.2024 23:49:00 / Okunma Sayısı: 97

Bakırköy ve Florya sahilinde acil mobil tuvalet ihtiyacı var 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin Ak Parti dönemindeyken başlatılan ve CHP döneminde de devam ettirilen mobil tuvalet uygulaması, çok önemli bir ihtiyacın kolayca giderilmesini sağlıyor.  

 

Ancak, vatandaşların yaz aylarında akın ettiği Bakırköy sahilindeki Baruthane Millet Bahçesi ve Florya sahilinde yer alan birer mobil tuvalet, kapasitesi yetmediği için önünde uzun kuyruklar oluşuyor. En uzun kuyruklar kadın tuvaleti önünde oluşuyor. Kadınlar, çocuklarıyla birlikte sırada zor anlar yaşıyor. 

NAMAZ KILAN ERKEKLER PİSUVARI KULLANMIYOR 

Biri alaturka diğer alafranga olmak üzere 2 tuvalet ve 4 pisuvardan oluşan erkekler tuvaleti önünde de sıra oluşuyor. Bazı erkekler, çeşitli inanışlar nedeniyle alafranga (klozet) tuvaleti ve namaz ibadetine mani olduğu için pisuvarları kullanmıyor. Pisuvarda, cinsel organı yıkama imkanı olmadığı için idrar damlaları iç çamaşıra bulaşıyor. Bu durum da bu halde namaz kılmaya engel teşkil ediyor. Namaz kılan erkekler bu yüzden pisuvarları kullanmıyor. Dolayısıyla bu durum tuvaletler önündeki sıranın uzamasına neden oluyor.  

Yine Florya’da bulunan Atatürk Ormanı’nda tuvalet sıkıntısı yaşanmıyor. Çünkü ormanın birkaç noktasındaki mobil tuvaletler, herkesin ihtiyacını kolayca gidermesini sağlıyor. 

Mesire yerlerine gelen vatandaşlar, İBB’den, Florya ve Baruthane Millet Bahçesi’ne en az birer tane daha mobil tuvalet koymasını istiyor. 

ORTA YERE KAKA YAPIYORLAR 

Baruthane Millet Bahçesi’ndeki İBB mobil tuvaleti saat 22:00’de kapandığı için vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Tuvaleti gelen çocuklarına tarihi duvarların kuytu köşelerine kakasını yaptırıyor. Bu durum kokuya neden oluyor. Vatandaşlar, tuvaletlerin daha uzun süre açık kalmasını istiyor. 

Bu arada, sıcak yaz günlerinde Bakırköy ve Florya sahiline akın eden vatandaşların tamamına yakını, park ve yeşil alan olmayan ilçelerden geliyor. 

 

Neafoni 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir