Adil Maviş
8.08.2024 08:37:23 / Okunma Sayısı: 107

Adil Maviş: Cinsel taciz ve şantaj mağduruyum 

Ünlülerin aile danışmanı ve ünlü yazar Adil Maviş, 4 yıldır yaşadığı tehdit, şantaj ve iftiralarla ilgili ilk kez konuştu. 

  

Çok satan kişisel gelişim kitaplarının yazarı ve ünlülerin aile danışmanı Adil Maviş, 2020 yılında uygunsuz davranışları yüzünden danışmanlığını sürdürmek istemediği bir kadın danışanı tarafından iftiraya uğradığını açıkladı. Maviş, tacize varan davranışları nedeniyle N.O. adlı kadın hakkında İstanbul Anadolu Adliyesi'ne suç duyurusunda bulunduğunu ve o günden beri N.O. ve O’nunla birlikte hareket eden bir örgüt tarafından dört yıldır sistematik bir itibar suikastıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.  

Adil Maviş, yaptığı yazılı açıklamayla yaşadığı travmatik iftira, tehdit ve şantaj sürecini kamuoyuyla paylaştı ve yaşadığı zorlu süreci şu sözlerle anlattı: 

 

“YA EŞİNİZLE BİRLİKTE GELİN YA DA ARTIK GELMEYİN” 

 

“Danışanım N.O., 2020 yılında huzursuzluk, eşiyle geçimsizlik ile ilgili konularda danışmanlık almak için bana başvurdu. Üç kez bire bir seans yaptıktan sonra bu çalışmamızın daha verimli olması için eşinin de katılması gerektiğini söyledim. Sonrasında seanslara birlikte gelmeye başladılar ve çalışmalarımız çift terapisi olarak N.O. ve B.O. ile birlikte sürdü.  

Ancak, N.O. bir süre sonra eşinin gelmek istemediğini belirterek tek başına seanslara devam etmek istediğini söyledi. Şahsıma karşı takıntı geliştirdiğini ancak o zaman fark ettim, mesajları da rahatsızlık verecek boyutlara ulaşmaya başladı. Eşi olmadan bu çalışmaları sürdürmenin verimli olamayacağını ve çalışmaya devam etmeyeceğimi belirttim. 

Kısa bir ara verdikten sonra bana tekrar ulaşarak eşinin gelmek istemediğini ama mutlaka kendisinin gelmesi gerektiğini ve eşinin artık bu görüşmeleri istemediği için ondan gizli gelmek istediğini söyledi. Böyle bir şeyin imkansız olduğunu ve başka uzmana gitmelerini kararlı ve net bir şekilde tavsiye ettim.  

Bu kararımın ardından, N.O. çılgına döndü, zaman zaman gece yarısı bile, ‘Sizi düşüncemden, hayalimden nasıl uzaklaştıracağım?’ gibi taciz mesajları atmaya başladı. Bu durum, o dönem kanser tedavisi de gören eşimi de rahatsız etmeye başladı.” 

 

“PARAYI ÖDEDİM AMA TACİZ, ŞANTAJ VE TEHDİTLER BİTMEDİ” 

 

Maviş, N.O.’nun eşi B.O.’nun kısa bir süre sonra kendisini arayarak “Karım yatakta sizi hayal ediyor, siz karımı ayarttınız ve onun beynini yıkadınız” dediğini ve bir yandan tehdit ve hakaret ederken bir yandan da şantajla yaptığı ödemeleri geri istediğini belirtti. Ödemeleri geri vermeyi kabul ettikten sonra B.O.’nun bu sefer de ödenen rakamın iki katını talep ederek, aksi takdirde karakola gidip eşine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyeceği tehdidinde bulunduğunu ifade etti. Maviş, böyle bir zan altında kalmaktansa tehdit ve tacizlerinden kurtulmak için, gerçekte ödenmeyen fazladan parayı B.O.’nun banka hesabına ödediğini açıkladı.  

Ödeme yaptıktan sonra da tacizler ve tehditler sona ermedi. N.O., gece geç saatlerde yazdığı mesajlarla rahatsız etmeye devam etti. Gece yarısı gelen mesajlardan bazıları şunlardı: 

  

- “Ben sizi düşüncemden, hayalimden nasıl uzaklaştıracağım? Aklımdan çıkaramıyorum!” 

- “Bana yardım edin diyorum, siz cevap bile vermiyorsunuz. Neden beni görmezden geliyorsunuz?” 

- “Sensiz yaşayamam, hayatımın anlamı oldunuz!” 

- “Gözünüzde hiç mi değerim yok? Bir kelime bile yazmıyorsunuz, yapamıyorum işte. Sizi aklımdan, ruhumdan çıkartmak istiyorum ama yapamıyorum. Beni size bu kadar bağlayan nedir?” 

Maviş, bu ve benzeri onlarca mesajı şikayet dosyasına delil olarak sunduğunu belirtti. 

 

TACİZCİ İLE SAHTE REKTÖR İŞ BİRLİĞİ YAPTI 

 

Maviş, kendisiyle diyaloğu istediği yöne çeviremeyince eşinin ona, kendisini şikayet etmesi konusunda baskı yaptığını, N.O.’nun ise asla böyle bir şey yapmayacağını anlatan mesajlar yazdığını söyledi. Ancak daha sonra N.O.’nun, CİMER’e Maviş tarafından cinsel tacize uğradığını iddia eden bir şikayet yolladığını öğrendiklerini belirtti. Gerçekte böyle bir şikayet olup olmadığını bilmediğini ama internet üzerinde sahte üniversiteler kurarak sahte diplomalar dağıtan ve hakkında yüzden fazla savcılık şikayet dosyası bulunan bir kişinin sosyal medya hesaplarında CİMER şikayetlerinin paylaşıldığını gördüğünü ifade etti.  

Maviş, tacizcisi N.O.’nun kamuoyunda sahte rektör olarak bilinen, yurt dışına kaçan Ali İlseven ile iş birliği yaptığını anladığını açıkladı. Bu iş birliğinin ardından; H.H.K. isimli tek kişiye ait olduğu tespit edilen, hiçbir iletişim bilgisi olmayan tetikçi, künyesiz haber sitelerinde hakkında cinsel taciz iftiraları yayınlanmaya başlandığını belirtti. Tacize uğrayan kendisi olduğu halde, paralı haber yapan künyesiz haber siteleri aracılığıyla ağır iftiralara maruz kaldığını, hakkında her gün bir yerde sahte haber yapıldığını ifade etti. 

 

2 YILDIR N.O. BULUNAMADIĞI İÇİN İFADESİ ALINAMIYOR 

 

Maviş, ilk başlarda önemsemediği olayın planlı bir itibar suikastına dönüşmesi üzerine savcılığa giderek birkaç kez suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Ancak, polisin iki yıldır bu saldırıları yapan kişilere ulaşamadığı için şahsın ifadesinin alınamadığını söyledi. Maviş, şahsın bilerek ifadeden kaçtığını düşündüğünü ve ifade verildiğinde yazılı deliller ve şahitlerin ifadeleriyle olayın aydınlığa çıkacağını belirtti. Bu sebeple, karşısındaki şahısların, zarar veremeyeceği için karalama sürecini uzatabildiği kadar uzatmaya çalıştığını düşündüğünü ifade etti. 

 

SAHTE PSİKOLOG İFTİRASI MAHKEMEDEN DÖNDÜ, TACİZCİ ARANIYOR 

 

Adil Maviş'in avukatı Neslihan Kokoz, müvekkiline yönelik itibar suikastının bununla da kalmadığını belirtti. Türk Psikologlar Derneği’ne yapılan asılsız ihbarlarla müvekkil hakkında dava açılmasını sağladıklarını söyledi. Mahkemenin iki yıl önce bittiğini ve gerekçeli kararda müvekkilin sunduğu hizmetlerin sahip olduğu belgelere ve diplomalara uygun olduğunun vurgulandığını açıkladı. Bu konuda da müvekkile itibar suikastı yapan işbirlikçi künyesiz sitelerde “sahte psikolog”, “tacizci” ve “sapık” haberlerinin yayınlanmaya devam ettiğini belirtti. İstanbul Anadolu Adliyesi’ne gerekli suç duyurularının taraflarınca yapıldığını ifade etti. 

 

O HABER SİTELERİNİN UYUŞTURUCU VE TERÖR BAĞLANTISI VAR! 

 

Adil Maviş ile ilgili “sahte psikolog”, “tacizci” ve “sapık” haberlerini yapan haber sitelerinin yüzde 99’unun uyuşturucu ticareti, terör ve örgütlü suçlardan aranan, çok sayıda soruşturması bulunan bir yapı tarafından yönlendirildiğini belgelediklerini açıkladı. Bu konuda da gerekli suç duyurularını yaptıklarını belirten Maviş, adaletin geriden geldiğini ama bunun sonuca gidilmeyeceği anlamına gelmediğini söyledi. Dört yıldır taciz edilen ve şantaja uğrayanın kendisi olduğunu ancak sanki suçluymuş gibi bir algı operasyonuna maruz kaldığını ifade etti. Adalet yerini bulana kadar, hakkında yayın yoluyla atılan iftiralara gene yayın yoluyla cevap vermenin kaçınılmaz hale geldiğinden, bu açıklamaları kamuoyuyla paylaşma gerekliliği duyduğunu belirtti. 

  

ADİL MAVİŞ KİMDİR? 

Adil Maviş, Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi mezunudur. Türkiye'de Aile Danışmanlığı ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun onayladığı koçluk mesleğini yapan ve konusunda yetkilendirilen ilk uzmanlardan biri olan Maviş, kişisel gelişim alanında 20 kitabı bulunan tanınmış bir yazardır. 59 yaşında, evli ve iki çocuk babası olan Maviş, İstanbul’da yaşamaktadır. 

Neafoni

 

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

© Neafoni HABER. Tüm Hakları Saklıdır. Haberlerimiz Kaynak Gösterilerek Kullanılabilir